HeaderBild

Over Riwax

RIWAX - synoniem voor voertuigonderhoud

RIWAX Nederland is in 1992 opgericht en heeft in Nederland 2 locaties van waaruit gewerkt wordt. In Kampen worden alle producten opgeslagen en van daaruit worden alle klanten bevoorraaad. In Nijkerk is in 2016 een Experience Center geopend waar een eigen wasstraat geexploiteerd wordt. Daarnaast worden nieuwe en gebruikte auto's gere-conditonieerd en is er een grote shworoom met alle producten en concepten. Tenslotte worden in Nijkerk scholingen en trainingen gegeven in de RIWAX Academy!

PDF Corporate brochure

Facts and Figures

  • Opgericht1967
  • BedrijfstypeNaamloze vennootschap (NV)
  • Hoofdkantoor & productiefaciliteitZollikofen/Bern – Schweiz
  • DochterorganisatiesNederland en Tschechie
  • Medewerkersca. 80
  • Export internationalmeer dan 35 landen

Business Units

Sience & Development
Het modernste voertuigonderhoud voor het milieu van morgen 

Door de voertuigfabrikanten nieuw toegepaste materialen, veranderende randvoorwaarden en het streven naar optimalisering bepalen het werk in ons eigen laboratorium. Scheikundigen en laboranten ontwikkelen - in nauwe samenwerking met de grondstoffenleveranciers - door nauwgezet te werken nieuwe producten, verbeteren recepturen en zorgen voor de kwaliteitsborging. Altijd trouw aan het devies: "Wij ontwikkelen tegenwoordig het modernste voertuigonderhoud voor het milieu van morgen".

 
Production
Recepturen die up-to-date zijn

Bij alle producten worden de recepturen en de bestanddelen systematisch gecontroleerd voordat ze geformuleerd en geconfectioneerd worden. Daarna volgen er controles en vrijgave door de kwaliteitsborging.
Voldoen aan de behoeften van de markt, een grote effectiviteit, eenvoudig en veilig gebruik, voldoende beschikbaarheid en rendabiliteit: volgens deze richtlijnen wordt bij ons ontwikkeld en geproduceerd. Ten bate van onze klanten en van het milieu.

 
Filling & Packaging
Verzendklaar verpakt

In moderne vulstations worden de producten uit de mengketels in daartoe bestemde verpakkingseenheden gedaan, geconfectioneerd en voor de verzending op pallets gereedgezet.
Wij gebruiken voor onze professionele reinigings- en verzorgingsproducten zowel nieuwe als gebruikte, gereinigde verpakkingen. De laatste nemen wij kosteloos van onze klanten terug en we gebruiken ze weer, zodra ze weer in correcte staat zijn.
Daarmee leveren we een bijdrage aan het milieu en ontlasten tegelijkertijd onze gewaardeerde klanten.

 
Sales & Distribution
Vanuit Zollikofen de wereld in

Onze logistiek zorgt ervoor, dat de bestellingen op de juiste tijd, in de juiste hoeveelheid op de juiste plaats aankomen. Aan de Zwitserse klanten wordt met vijf vrachtwagens wekelijks vanuit Zollikofen geleverd. De routeplanning let op de kortst mogelijke trajecten en ontlast daarmee het milieu.
Voor het buitenland bestemde producten worden volgens de wens van de klant per vrachtwagen, luchtvracht of over water verstuurd.

 
HeaderBild

Product Portfolio

RIWAX - waardebehoud voor uw voertuig

Innovatieve en eenvoudig te verwerken kwaliteitsproducten zijn kenmerkend voor RIWAX Chemie AG als toonaangevende Zwitserse fabrikant en aanbieder van specialiteiten voor het voertuigonderhoud.
Ons assortiment bestaat uit reinigings- en verzorgingsproducten voor auto's, tweewielers, boten, treinen en vliegtuigen, zowel voor professioneel als voor particulier gebruik. Het omvangrijke assortiment van vloeibare reinigingsmiddelen tot en met een professionele polijstmachine zorgt voor het waardebehoud van de te onderhouden voertuigen.

Professional
Voor het dagelijks gebruik

Op de werkplaats waar met voertuigen gewerkt wordt, behoren het reinigen en verzorgen tot het dagelijks werk. De RIWAX producten voor het professioneel voertuigonderhoud voldoen aan alle wensen van de onderhouds- en reparatiebedrijven voor motorvoertuigen, van het openbaar vervoer, van de industrie, van de vliegtuigonderhoudssector, van scheepswerven en van de bouwsector. Van reinigings- en verzorgingsproducten tot en met de eigen lichaamshygiëne voor de medewerkers is RIWAX de competente partner.

 
Car Wash
Voor een zuivere kwestie 

Of het nu in een wasstraat, een portaalinstallatie, bij zelfbedieningswasplaatsen of gewoon "met de hand" is, de RIWAX producten variëren van voorreinigers en shampoos tot en met glansdrogers en alle producten, die de exploitant van de wasinstallatie nodig heeft. Daarbij komt nog de competente technische ondersteuning, die wij in heel het land ook aan het openbaar vervoer, spoorwegbedrijven en onderhoudsbedrijven voor boten en vliegtuigen aanbieden. Door dit alles is RIWAX uitgegroeid tot marktleider op het gebied van carwash-chemie.

 
Car Refinishing
Voor de afwerking

De afwerking van een voertuig laat een blijvende indruk na. Na de reparatie bij het carrosseriebedrijf, bij de nabehandeling na het spuiten of de behandeling van een oldtimer, voor de lak is er bijzonder veel aandacht. De RIWAX poetsmiddelen brengen elke lak weer aan het glanzen. Reiniging – afdekking – glans, dat is RIWAX.

 
Do It YourSelf
Voor particulier gebruik 

Auto-onderhoud is voor veel autoliefhebbers een vanzelfsprekendheid geworden. Trouw aan het motto: „De aankoop van een auto = investering. Voertuigonderhoud = waardebehoud“.
De doe-het-zelflijn van RIWAX omvat kant-en-klare producten voor thuisgebruik. Reinigings- en polijstproducten voor de auto en de tweewieler met dezelfde effectiviteit als de professionele producten. De doe-het-zelfproducten zijn in de detailhandel verkrijgbaar.

 
Nautic
Voor de water-professional

Wind, water, zon: dat zijn de harde feiten waar boten dagelijks aan blootstaan. Toch moet de trots van de eigenaar altijd stralen en moet het wateroppervlak zich in de romp kunnen spiegelen. Juist voor die behoeften heeft RIWAX een bootverzorgings-productlijn ontwikkeld.

 
Aircraft
Voor het gebruik in de lucht

Landen en starten op deels vuile landingsbanen, honderden passagiers, vliegen met hoge snelheid van het ene continent naar het andere: vliegtuigen zijn aan veel verontreinigingen blootgesteld. De verzorging ervan stelt heel bijzondere eisen aan het personeel en aan de producten. RIWAX biedt het hele arsenaal aan reinigingsproducten voor het vliegtuigonderhoud, opdat de uithangborden van de luchtvaartmaatschappijen ook na jaren nog net zo glanzen als in de reisgids.

 
Rail
Voor het gebruik op rails

Een geliefd middel van vervoer van de Zwitsers is het spoor. Bijna een miljoen personen gebruiken de trein dagelijks. Reinheid is daarbij een belangrijke factor om de reis aangenaam te beleven. De RIWAX producten zorgen zowel binnenin als aan de buitenkant voor schone treinen op de rails.

 
Two Wheels
Voor het gevoel van vrijheid

Het is het gevoel van vrijheid dat ons met de motorfiets of de (mountain)bike verbindt. Dat wij het onderwerp van onze dromen alleen het beste gunnen, is vanzelfsprekend. Ook bij het onderhoud. Daarvoor staat de productlijn voor tweewielers van RIWAX, opdat elk uitstapje een unieke belevenis wordt.

 
HeaderBild

Engagement

RIWAX - gewijd aan de duurzame ontwikkeling

Als Zwitserse traditionele onderneming houdt RIWAX de hoogste kwaliteit, innovatieve producten en het milieu in ere. Duurzaam ondernemen, zowel op het gebied van ecologie, als op het gebied van veiligheid en sociale omgang met medewerkers, heeft voor RIWAX de eerste prioriteit. Deze filosofie staat bij alle medewerkers (ca. 80) dagelijks hoog in het vaandel.

Swissness
Zwitsers precisiewerk 

De Zwitserse basiswaarden kwaliteit, innovatie, duurzaamheid en conformiteit met het milieu vormen vaste bestanddelen van de RIWAX bedrijfsfilosofie. De producten worden wereldwijd onder het label "Made in Switzerland" verkocht. De complete productie vindt plaats in Zollikofen bij Bern.

 
Quality
Alleen het beste is goed genoeg 

De hoogste kwaliteit is van oudsher kenmerkend voor de producten van RIWAX. Om deze te waarborgen, wordt de kwaliteit bij alle productiestappen gecontroleerd. Bestaande producten worden continu geoptimaliseerd. Impulsen van de klanten worden direct door de marketingafdeling verwerkt en worden in de ontwikkelingsprocessen in aanmerking genomen. RIWAX is ISO-gecertificeerd (9001 en 14001).

 
Environment
Voor het milieu van morgen

Zorg voor het milieu is voor RIWAX van essentieel belang. Alle medewerkers werken op hun gebied volgens dit devies. Te beginnen bij het gebruik van grondstoffen en het gebruik van een modern wagenpark tot en met het hergebruik van lege verpakkingen – RIWAX produceert tegenwoordig verzorgingsproducten voor voertuigen voor het milieu van morgen.

 
Innovation
Steeds een stapje voor

Innovatie is bij de firma RIWAX een prioriteit. In onze moderne laboratoria worden bestaande producten continu verbeterd en worden nieuwe ontwikkeld. In nauwe samenwerking met bekende grondstoffenproducenten worden nieuwe grondstoffen getest, om producten of productsystemen met een uitstekende werking, eenvoudiger toepassing en veiliger gebruik te maken en te optimaliseren.

 
HeaderBild

DISTRIBUTION

RIWAX - thuis in Zwitserland, wereldwijd verspreid

RIWAX exporteert zijn producten vanuit Zollikofen bij Bern naar meer dan 35 landen in de hele wereld. Op de binnenlandse markt in Zwitserland is RIWAX duidelijk toonaangevend. In Tsjechië en Nederland worden de producten via dochterbedrijven verkocht. Geproduceerd en verpakt wordt uitsluitend in Zwitserland. Per vrachtwagen, vliegtuig of als zeevracht gaan de producten naar de verkooppartners in Europa en zelfs naar China. Om de producten zo vers mogelijk aan te bieden, wordt in de regel „Just in Time“, dus na het binnenkomen van de bestelling geproduceerd. Al naargelang het product zijn de etiketten uitgevoerd in 10 talen of in de desbetreffende landstaal.

 
HeaderBild